şeker hastalığın belirtileri
şeker hastalığın belirtileri
şeker hastalığın belirtileri| Diyabet veya şeker hastalığı, kandaki şeker seviyesinin yükselmesi ve pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi
şeker hastalığın belirtileri
şeker hastalığın belirtileri| Diyabet veya şeker hastalığı, kandaki şeker seviyesinin yükselmesi ve pankreasın yeterli miktarda insülin üretememesi, hücre ve dokuların insüline yanıt vermemesi ve dolayısıyla kandaki glikoz seviyesinin yükselmesi ile ortaya çıkan çağımızda yaygın bir hastalıktır. Bir kilo tedaviden daha iyi, bebeklik dönemindeki herhangi bir hastalığı tedavi etmenin kolay ve hızlı olacağını bilmeliyiz.
Hafif diyabet nedir?
Kan şekerinde belirgin bir artışla başlayan ve tedavi edilmezse zamanla kalıcı şeker hastalığına dönüşen ve ihmal ile bazen ölüme yol açan patolojik bir durumdur, bu nedenle belirtilerin başlangıcında dikkat etmemiz gerekir ki, sorun gelişmez ve tedavisi zor olan kalıcı bir hastalık haline gelir.
Hafif diyabet belirtileri (şeker hastalığın belirtileri):
- Çocuklarda istemsiz idrara çıkma.
- Aşırı susuzluk ve her zaman su içme isteği.
- İdrarda önemli artış.
- Haksız ağırlık ve incelik kaybı.
- Çoğu zaman fazla çaba sarf etmeden yorgun ve bitkin hissetmek.
- İdrar organlarında, özellikle üreterlerde enfeksiyonların ortaya çıkması.
- Sürekli açlık hissi ve tokluk hissi eksikliği.
- Bulanık görme ve net ve uygun görme eksikliği.
- Sorunlu zihinsel durum.
Hafif diyabet belirtileri nasıl erken tespit edilir:
Fark ederseniz, diyabetin durumunu erkenden değerlendirebileceğinize dair birçok gösterge vardır ve bu da diyabetin tedavisinde büyük ölçüde yardımcı olacaktır:
İşeme (şeker hastalığın belirtileri):
Böbrekler, kandaki glikozu ayrıştırmak için tüm enerjileriyle çalıştıkları ve pankreas tarafından salgılanan insülin eksikliği nedeniyle bunu yapamamasına tepki olarak, şeker hastalığında idrara çıkma hızı çarpıcı biçimde artar. şekeri vücuttan atmaya çalışmak için idrara çıkma.
susamış hissetmek
Kan şekerinin yükselmesi ve idrara çıkma sırasında çok miktarda vücut sıvısının dışarı atılması nedeniyle kişi kendini çok susamış hisseder, bu da sürekli bir susuzluk hissi ve sürekli su içme isteği yaratır.
yavaş yara iyileşmesi
Kandaki şeker seviyesi arttığında bu ateroskleroza yol açar ve böylece yara bölgesine kan ve oksijen iletimini yavaşlatır, bu nedenle yaraların iyileşmesi daha uzun süreye ihtiyaç duyar.
Açıklanamayan kilo kaybı (şeker hastalığın belirtileri):
- Diyet yapmadan ve önemli ölçüde kilo veriyorsanız, kan testi yaptırmanız gerekir.
- Çünkü şeker hastalığında vücut çok miktarda vücut sıvısı kaybeder.
- Vücut, emiliminde sorun yaşadığı şeker yerine yakıt olarak kullanmak için kaslardaki proteini alır.
His kaybı ve karıncalanma:
Kan şekeri seviyesi yükseldiğinde bu ateroskleroza ve sonuç olarak sinirlerin ucuna giden kan akımının daralmasına yol açar, bu nedenle hasta uyuşma ve karıncalanma hissi duyar.Eller veya ayaklar bir doktora görünün.
Bulanık görüş
Gözün korneası aşırı idrara çıkma nedeniyle düzgün çalışması için sıvılara ihtiyaç duyar, kurumaya ve şişmeye başlayarak bulanık bir görüş oluşturur.
Makalenin sonunda (şeker hastalığın belirtileri):
Önlemenin bizim için bir kilo iyi ve faydalı tedaviden daha iyi olduğunu söyleyen atasözü, başka bir deyişle, şeker erken evrelerde tespit edilirse, onu önleyebilir ve gelecekteki etkilerden kurtulana kadar sağlıklı bir diyet uygulayabiliriz. Ayrıca genel olarak 6 ayda bir kan testi yaptırmanızı tavsiye ederiz.